IFA: поточний розвиток ситуаціі на молочному ринку має дозволити молочним кооперативам як мінімум утримувати ціну на молоко

За даними Ірландської асоціації фермерів (IFA), глобальне уповільнення виробництва молока і показники молочного ринку, що зміцнилися, повинні дозволити кооперативам як мінімум утримувати свої базові ціни на молоко.

Том Фелан, голова асоціації, сказав, що скорочення виробництва, а також майже повний продаж складських запасів сухого знежиреного молока привели «в цілому до сильнішого світового молочного ринку».

Фелан додав, що показники ринку ще більше зміцнилися збільшенням індексу цін GDT на 6,7% на останньому аукціоні Global Dairy Trade – п’ятий поспіль аукціон з підвищенням індексу.

Виробництво молока в ЄС дещо знизилося як в листопаді, так і в грудні, а світове виробництво молока істотно сповільнилося.

«Після важкого року, який вражаюче сильно вплинув на скорочення прибутку молочних фермерів, і в зв’язку з очікуваним продовженням зростання цін на добрива і корми в 2019 році, важливо, щоб кооперативи підтримували максимально можливу ціну на молоко, таку, яку тільки дозволить ринок», – сказав Фелан.

Він додав: «Ми вважаємо, що у короткостроковій перспективі, якщо нинішні тенденції збережуться, то це мало б означати як мінімум утримання лютневої ціни з можливістю збільшення в наступні місяці».

ІНФАГРО за матеріалом agriland.ie

Останні новини: