РФ: з 1 липня 2019 молочні продукти та продукти, що містять рослинний жир, будуть розміщуватися на полицях окремо

Роздільне розміщення на полицях магазинів натуральної молочної продукції та продукції з вмістом рослинних жирів не буде обтяжливим для рітейлерів, повідомив президент Російської асоціації експертів ринку рітейлу (РАЕРР) Андрій Карпов.

У вівторок прем’єр-міністр РФ повідомив про підписання постанови уряду, згідно з яким російські магазини з 1 липня повинні будуть окремо розміщувати натуральну молочну продукцію та продукцію з вмістом рослинних жирів, причому пополиці з першою вони повинні будуть виділяти особливим чином.

“Я думаю, що для рітейлерів особливої ​​складності в цьому не буде. Полиці, що використовуються зараз,  як правило, це дозволяють. Можна досить спокійно розділити цю продукцію. Це створює додаткову зручність для споживача, тому що сьогоднішня упаковка не завжди дозволяє зрозуміти, які інгредієнти використовуються при виробництві того чи іншого молочного продукту “, – розповів Карпов.

При цьому ціна, на його думку, також не завжди є показником якості продукції. “Найприкріше, коли саме дорога продукція виявляється зробленою з неякісної сировини чи якихось замінників. Тепер споживач зможе набагато простіше ідентифікувати свою покупку “, – зазначив президент РАЕРР.

milknews.ru

Останні новини: