Держпродспоживслужба запрошує професійну спільноту до обговорення законопроекту про ветеринарну медицину

Держпродспоживслужба спільно з проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» розробила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ветеринарної медицини».

Законопроект визначає правові та організаційні засади здійснення діяльності у сферах забезпечення захисту здоров’я та благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та обігу ветеринарних препаратів, побічних продуктів тваринного походження.

Проект акта регулюватиме суспільні відносини у сферах забезпечення здоров’я тварин, забезпечення благополуччя тварин, ветеринарної практики, виробництва та обігу ветеринарних препаратів, субстанцій, лікувальних кормів та преміксів для таких кормів, а також речовин з анаболічними, протимікробними, протипаразитарними, протизапальними, гормональними чи психотропними властивостями, які можуть використовуватися в якості ветеринарних препаратів.

Разом з тим проектом закону передбачається внесення змін до ряду Законів України у сфері здійснення державного контролю в галузі ветеринарної медицини, у тому числі при імпортно-експортних операціях.

З метою громадського обговорення проект Закону України опубліковано на офіційному сайті Держпродспоживслужби у рубриці «Обговорення проектів документів».

Зауваження та пропозиції до проекту Закону приймаються за адресою: bilous@vet.gov.ua, kordon1@vet.gov.ua

consumer.gov.ua

Останні новини: