Россільгоспнагляд з травня частково або повністю зняв заборону з 31 молочного підприємства Білорусі

Россільгоспнагляд з травня цього року частково або повністю зняв обмеження на постачання молочної продукції з 31 підприємства Білорусі, повідомила “Інтерфаксу” прес-секретар служби Юлія Мелано.

Россільгоспнагляду і Мінсільгоспу за підсумками 32-го засідання Консультативної ради з іноземних інвестицій, яке пройшло 15 жовтня, було доручено узгодити з Білоруссю питання поставки сирого і сухого молока в РФ і до 11 грудня доповісти уряду про результати.

“Россільгоспнагляд неухильно виконує доручення керівництва країни. Так, відповідно до дорожніх карт, погоджених з білоруською стороною, ми поступово знімаємо обмеження на поставки молочної продукції з Білорусі на підставі наданих білоруською ветеринарною службою матеріалів і офіційних гарантій “, – сказала Ю.Мелано.

За її словами, з 11 травня дозволені поставки молочної продукції (за винятком масла та сухої молочної сироватки) з ВАТ “Лунінецький молочний завод” і ВАТ “Верхньодвінський маслосирзавод”, з 16 листопада – з ВАТ “Молоко” (Вітебськ, за винятком сухої молочної продукції і молочної продукції наливом), з 23 листопада – з ВАТ “Здравушка мілк”.

Поставки молочної продукції наливом дозволені з 11 червня з ВАТ “Барановичський молочний комбінат”, “Ляховічський молочний завод”, Волковиського ВАТ “Беллакт”, з 17 червня – з ВАТ “Туровський молочний комбінат” і ВАТ “Лідський молочно-консервний комбінат”, з 13 липня – з ВАТ “Молочні гірки” і компанії “Белсир”.

З 21 вересня право на постачання продукції до РФ, за винятком сухої молочної продукції та молочної продукції наливом, в тому числі в споживчій тарі об’ємом більше 2,5 літра, отримало ВАТ “Слуцький сироробний комбінат”. З 13 серпня знято заборону на ввезення сухої демінералізованої молочної сироватки з ВАТ “Савушкін продукт” (Брест) і його філії в Пінську.

Семи підприємствам були дозволені постачання масла, сиру, кисломолочного сиру і таорожної продукції, сухої молочної сироватки. З 31 жовтня це право отримали ВАТ “Молочний світ” і ДП “Молочний гостинець”, з 3 листопада – ВАТ “Мілкавіта” і три філії ВАТ “Бабусина кринка”, з 7 грудня – Браславська філія Глибоцького молочно-консервного комбінату.

milknews.ru

Останні новини: