Скільки платять постачальникам за молоко переробники в ЄС і Новій Зеландії

Ціни на молоко в Ірландії майже на 2,5 цента / л нижче тих середніх цін, які платили у вересні топ 17 європейських заводів.

У той час як опитаним молочним фермам платили в середньому 34,69 центів/л, Glanbia платила своїм постачальникам на 2,49 центів / л менше – 32,21 центів/л, Dairygold на 2,39 центів/л менше – 32,30 центів/л, а Kerry на 1,26 центів/ л менше, в середньому 33,43 центів/л.

Опитування було проведене асоціацією LTO Nederland, причому ціни визначалися для молока з вмістом жиру 4,2% і 3,4% білка. Glanbia і Dairygold, як виявилося, платили постачальникам менше всіх, а Kerry – 13-а за рівнем ціни з 17 опитаних переробників.

Молочні заводи, які платили більше всіх – Granarolo North, Італія – ​​37.87 центів/л, Danone France – 37.55 центів/л, французька компанія Sodiaal – 36.51 центів/л і голландський гігант Friesland-Campina – 36.42 центів/л.

Серед інших компаній, які сплачували високу ціну – британська Dairycrest 35.02 центів/л, данська Arla 34.3 центів/л і Valio Фінляндія 34.9 центів/л. У той же час, в доповіді по дослідженню відзначається, що новозеландський гігант Fonterra за вересневі поставки платив 28,7 центів/л.

Що стосується цін на молоко, ірландська фермерська асоціація ICMSA закликала переробників до спокою, незважаючи на недавній спад на світових ринках молочних продуктів. Голова асоціації Гер Квейн зазначив, що обсяги продажу СЗМ з інтервенційних запасів значно збільшилися, а європейські рівні виробництва почали знижуватися.

Том Фелан з IFA поділяє погляди пана Квейна, вказавши, що харчове СЗМ тепер торгується за 1600 євро/т. Він сказав, що звіти фермрських організацій по всьому ЄС свідчать про те, що поставки молока у Франції у вересні і жовтні скоротилися на 4-5%, виробництво в Голландії знизилося на 2,5%, поставки молока в Німеччині знизилися на 1,45%. Виробництво також скоротилося в Італії та Австрії. «У контексті підвищення цін на сухе молоко, швидке скорочення інтервенційних запасів і зниження поставок молока в ЄС, ми маємо більше підстав для обережного оптимізму, ніж для обговорення цін на молоко», – сказав він. «Кооперативи можуть і повинні взяти на себе зобов’язання утримувати ціни на молоко щонайменше до кінця року».

ІНФАГРО за матеріалами Деклана О’Брайена, independent.ie

Останні новини: