Естонія експортує 25% від загального виробництва молока

Генеральний директор Trigon Dairy Farming Estonia Маргус Мульд розповів про можливості розвитку молочної галузі Естонії і зростання молочного експорту на Молочному саміті в ході виставки EuroTier.

Естонія, за словами Маргуса Мульда, експортує 25% від всього обсягу виробленого в країні молока, приблизно 500 тонн молока на добу. У 2016 році експорт молочної продукції з Естонії склав 144 млн євро. Основні напрямки експорту-Литва, Латвія і Польща. Серед ключових експортних молочних продуктів Маргус Мульд назвав сир. Експерт відзначив зростання продуктивності молочного стада в країні після вступу країни в ЄС в 2004 році, а також збільшення розміру молочних ферм.

У 2000 році середній розмір молочної ферми становив 30-32 корови, в 2016 -136 корів на ферму. У той же час поголів’я голів в країні впало на 10% в 2015-2016 році в зв’язку з падінням цін на сире молоко, викликаним на думку Маркуса Мульда російським ембарго. У зв’язку з російським ембарго Естонія стала шукати нові напрямки експорту, як в ЄС, так і за його межами, наприклад, країна розвиває поставки сухого молока в Японію.

dairynews.ru

Останні новини: