Райффайзен Банк Інтернешнл ініціює судові позови проти українських дочірніх компаній Milkiland N.V.

Райффайзен Банк Інтернешнл ініціює судові позови проти українських дочірніх компаній Групи Milkiland N.V.

5 жовтня 2018 року Господарський суд м. Києва відкрив судове провадження до ПП «Рось» за позовом Райффайзен Банк Інтернешнл, що діє як Агент по забезпеченню в рамках Угоди про позику з Синдикатом міжнародних банків у складі Райффайзен Банк Інтернешнл, Юнікредит Банк Австрія та ЗАТ Райффайзен Банк, датованої 12 вересня 2012 року (далі за текстом «Кредитори», «Синдикат»).

Цей позов вимагає стягнення рухомого та нерухомого майна ПП «Рось», що було надане до іпотеки Кредиторам відповідно до Договору іпотеки від 28 серпня 2012 року з метою забезпечення виконання зобов’язань холдингової компанії Групи Milkiland N.V. за згаданою Угодою про позику з Синдикатом.

Мілкіленд також отримав від Райффайзен Банк Інтернешнл ще 12 аналогічних судових позовів проти інших 5 дочірніх компаній Групи в Україні, які були направлені до відповідних Господарських судів за місцезнаходженням відповідачів.

Коментар Сергія Трифонова, IRO, Milkiland N.V.:

“Судові слухання справ щодо стягнення заставленого майна з українських дочірніх компаній Групи можуть, у найближчому майбутньому, стосуватися 5 з 9 діючих молокопереробних заводів Групи в Україні.

Менеджмент Групи візьме участь у цих слуханнях, одночасно продовжуючи переговори з Кредиторами з метою знаходження взаємно прийнятного рішення питання врегулювання заборгованості Групи перед ними.

У разі складнощів на цьому шляху, Група має можливість маневру потужностями в українському сегменті бізнесу за рахунок збільшення загрузки виробничих потужностей заводів, чиє майно не є закладеним Синдикатові».

milkiland.nl

 

 

Останні новини: