Росія і Білорусь планують створити механізм підтвердження обсягів білоруської молочної продукції, що ввозиться до РФ

Росія і Білорусь планують створити ефективний механізм підтвердження молочної продукції, що надходить на російський ринок.

Як повідомляє Россільгоспнагляд, про це було заявлено на переговорах, що відбулися в четвер, 6 вересня, за участі керівника служби Сергія Данкверта з заступником міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Іваном Смільгінем.

Необхідність переговорів була пов’язана з суттєвою  розбіжністю даних про постачання молочної продукції з Білорусі, що не виключає поставок небезпечної продукції.
На переговорах досягнуто домовленості, що департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Білорусі протягом найближчих двох тижнів проведе ретельну звірку обсягів і аналіз отриманої інформації. “Після цього буде проведена додаткова зустріч, на якій сторони планують виробити ефективний механізм підтвердження обсягів молочної продукції, що поставляється з Білорусі в Росію з урахуванням використання системи електронної ветеринарної сертифікації. В даний час велика частина сільськогосподарських товарів, що прямують з Білорусі в Росію, вже супроводжується електронними документами “, – повідомляється в прес-релізі.

Разом з тим Россільгоспнагляд висловив здивування з приводу недовіри і випливаючого з неї небажання Білорусі брати участь в міжлабораторних порівняльних випробуваннях (МПВ), провайдерами яких є російські установи. МПВ проводяться з метою підтвердження досягнутого рівня точності вимірювань і компетентності лабораторій, що беруть в них участь. При цьому зразки для досліджень надаються провайдером зашифрованими, що виключає упередженість результатів, говориться в документі.

interfax.by

Останні новини: