Посол Білорусі: в Китаї до кінця 2019 року відкриється 100 білоруських магазинів

Як повідомляє посольство Білорусі в Китаї, мережа магазинів білоруської продукції під брендом Belarus commodity center створена китайською торговою компанією провінції Гуандун – Guangdong Xinjinlai Trade. Відкрився магазин у Гуйяні, він став вже другим в створюваної мережі.

Передбачається, що китайська торгова компанія буде відкривати магазини білоруських товарів в найбільших містах Китаю.

«Крім того, досягнута домовленість про розміщення білоруської алкогольної продукції в відомій в КНР мережі магазинів Moutai. Для закупівель білоруської продукції, контролю якості та організації логістики поставок компанія вже відкрила в Білорусі своє представництво », – повідомляє посольство.
На думку Рудого, створення в Китаї мережі прямого збуту білоруських товарів гарантує прийнятні ціни, якість і відсутність контрафакту.

Китай входить в п’ятірку найбільших торгових партнерів Білорусі. Білоруський експорт в КНР в основному представлений продуктами харчування та товарами хімічної промисловості.

У січні-травні відбулося різке зростання поставок в Китай білоруської молочної продукції. Так, за перші п’ять місяців цього року експорт білоруського молока, згущених і сухих вершків виріс у фізичному вираженні майже у вісім разів до 2,4 млн тонн, експорт молочної сироватки – в 2,7 рази до 4,7 млн ​​тонн.
Білорусь в 2018 році планує поставити в Китай сухого молока на 30 млн доларів і першу партію м’яса птиці на 5 млн доларів. Відповідні угоди були підписані влітку цього року в рамках візиту Олександра Лукашенка в КНР.

У червні цього року за рішенням уряду було створено робочу групу для розробки оперативних пропозицій з питань поставок білоруських продуктів харчування в Китай. Групу очолив заступник міністра сільського господарства і продовольства Ігор Бриль. Групі доручено до 1 листопада 2018 року підготувати і внести в уряд пропозиції щодо збільшення експорту білоруського продовольства до Китаю, передає БелаПАН.

naviny.by

Останні новини: