Завод «Укрпродукт» визнав борг за молоко перед фермерами

 

Старокостянтинівський молочний завод визнає борг перед членами Першого національного аграрного кооперативу та платити не поспішає. Члени кооперативу вимагають ґрунтовного розслідування та чесності із боку правоохоронних органів.

Також ініціювали збір підписів до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-Міністра Володимира Гройсмана, з проханням розібратися в ситуації та не допустити штучного затягування процесу.

«Справу по 14 млн грн адвокати заводу затягують всіма можливими способами, незважаючи, що нині в суді є всі документи, які дозволяють підтвердити заборгованість молокозаводу. А цінні папери на суму в 12 млн грн, якими завод мав розрахуватись за частину молока — сховали в офшорній компанії групи “Укрпродукт”, до якої входить Строкостянтинівський молокозавод», — йдеться у повідомленні.

За інформацією кооперативу, нині по різних інстанціях перебуває кілька проваджень щодо правопорушень з боку Старокостянтинівського молокозаводу.

«Однак за ініціативи молокозаводу розгляд справи переносився вже тричі. Уже на четвертий раз суддя мав переходити до розгляду справи «по суті», але знову — палки в колеса. Молокозавод подав клопотання на проведення додаткової судової економічної експертизи. Тому справа знову призупинена на невизначений термін», — коментують справу в кооперативі.

Господарський суд Хмельницької області розглядає ряд позовів до Старокостянтинівського молочного заводу, що входить в структуру ДК «Укрпродукт Груп», щодо несплати підприємством коштів за поставлене молоко селянами Хмельницької, Рівненської та Житомирської областей.

agravery.com

Останні новини: