Дві третини фермерських господарств ЄС менше 5 га

В Європейському Союзі у 2016 році для сільськогосподарського виробництва було використано лише 171 мільйон гектарів землі.

З приблизно 10,3 млн. фермерських господарств, 65% мають розмір менше п’яти гектарів. 3% сільськогосподарських підприємств мають розмір понад 100 га. У них було використано більше половини загальної площі оброблюваних земель. Лише 11% власників компаній молодші 40 років. Тридцять два відсотки старші 65 років. Про це повідомляється в дослідженні Євростату “Огляд структури ферм 2016 року”. Євростат є статистичним бюро ЄС.
У Румунії 92% господарств  – менше п’яти гектарів. Проте, 0,5% сільськогосподарських підприємств займали площу в 50 гектарів і більше. Ці компанії вирощують урожаї на 51% всіх оброблюваних земель країни. У деяких інших країнах існує чимало господарств розміром, що перевищує 50 гектарів. Такі є в Люксембурзі, Франції, Великобританії та Данії. У більшості країн-учасниць більше половини земель, що використовуються для сільського господарства, належать підприємствам розміром у 50 гектарами і більше.
Реліз Eurostat по дослідженню тут.
Останні новини: