В РФ занепокоєні якістю сирів

За словами Дмитрія Матвєєва, генерального директора ДК “Кабош”, споживач сьогодні розчарований якістю сирів на російській полиці. Таку думку представив експерт в ході IV Міжнародного сирного форуму на X Молочної Олімпіаді.

Дмитрій Матвєєв підкреслив, що сьогодні споживання молочних продуктів на душу населення в РФ на 29% нижче норми, при цьому через низький споживання величезні запаси продуктів скупчуються на складах. Зокрема на кінець 2017 року незатребуваними залишалися 23 тис.  тонн вершкового масла, 30 тис. тонн сухого молока, 64 тис. тонн сирів і сирних продуктів.

– Споживач розчарований в якості сирів на російській полиці, причому найчастіше про погіршення якості сирів кажуть жителі міст-мільйонників, – зазначив Дмитро Матвєєв.

У боротьбі з фальсифікатом, на думку експерта, сьогодні необхідні “драконівські заходи”.

– Законодавче поділ на полиці сирів і сирних продуктів, посилення відповідальності за фальсифікат аж до кримінальної відповідальності, впровадження системи “Меркурій”, – все це поліпшить ситуацію, заявив експерт, підкресливши, що також важливо, щоб торговельні мережі були зацікавлені в якості молочної продукції і несли відповідальність за продаж фальсифікату.

dairynews.ru

 

Останні новини: