FrieslandCampina дозволили виробляти олігосахариди людського молока

FrieslandCampina отримала офіційний сертифікат на використання олігосахаридів людського молока. Тепер компанія може вільно додавати інгредієнт до складу дитячих сумішей на ринках Європи і США.

Продукт визнаний повністю безпечним європейськими та американськими відомствами, що відповідають за якість продуктів харчування. У компанії відзначили, що подібні сертифікати дозволять FrieslandCampina створювати нові продукти в сегменті харчування для дітей вже до кінця року.

Олігосахариди людського молока – це вуглеводи, які є в молоці матері разом з лактозою і жирами. Клінічні випробування показали, що олігосахариди типу 2-FL відіграють важливу роль в захисті здоров’я і розвитку немовлят. Дослідження підтвердили, що додавання таких олігосахаридов в дитячі суміші повністю безпечне.

У компанії додали, що завжди виступають за грудне вигодовування як найкращий варіант харчування для немовляти, але, якщо такий варіант неможливий, дитяче харчування з доданою дозою олігосахаридів зможе стати хорошою альтернативою.

FrieslandCampina вже побудувала завод з виробництва олігосахаридів в Італії, підприємство вийде на повну потужність до кінця цього року.

milknews.ru

Останні новини: