Переробники починають сушити молоко

Незважаючи на те, що ціни на сухе молоко знизилися, переробники зараз змушені масово запускати сушки. У них просто немає іншого вибору – нікуди дівати надлишки сировини. – ІНФАГРО
Альтернативне виробництво –  сирних продуктів – стає ще менш перспективним через проблеми, що виникли з експортом, а передбачуване істотне зростання виробництва сухого молока прискорить процес падіння цін на нього.

Ціна зовнішнього попиту західних трейдерів на СЗМ в 1400 USD/т в кінці квітня може стати цілком робочою. На внутрішньому ринку вже зараз товар часто пропонується дешевше 50 тис. грн/т.

З урахуванням світових тенденцій ситуація на українському ринку сухого незбираного молока залишається стабільною. На внутрішньому ринку за товар платять близько 80 тис. грн/т, на експорт реалізують по 2800-3000 USD/т. У порівнянні з СЗМ ціни досить пристойні. Погано тільки, що немає можливості продавати великі обсяги товару. Але, можливо, найближчим часом трейдери все ж таки знайдуть можливості просування українського СНМ на світові ринки, адже за ціною український товар досить привабливий.

ІНФАГРО

Останні новини: