“Це руйнує наш ринок”. Глава Мінсільгоспу РФ висловив претензії до білоруської молочки

Росія вживатиме рішучих заходів щодо неякісного білоруського молока, яке надходить в РФ.

Про це на форумі сільгоспвиробників в Краснодарі заявив міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов. «Це руйнує наш ринок, робить неможливим виробництво молочних продуктів з нормального, якісного молока». Він також звинуватив білоруських виробників у недобросовісній конкуренції.

«Зрозуміло, що нас просто вибивають. Ми бачимо, і є випадки – не один, а десятки, а то й більше, – коли наші російські молочні підприємства, фабрики роблять молочні вироби, той же сир, вершкове масло з сухого молока, білоруського, яке дешевше », – пояснив свою позицію глава Мінсільгоспу Росії.

Рішення РФ про практично повну заборону на імпорт білоруської молочної продукції розкритикувала ЄЕК. Організація закликала країни сісти за стіл переговорів.

Глава відомства Сергій Данкверт передрікає нові складнощі в поставках білоруського продовольства до Росії з 1 липня. З цієї дати в РФ почне діяти електронна ветеринарна сертифікація.

«А білоруська продукція як буде в’їжджати? За паперовим (сертифікатом)? А у нас їх вже нікуди не запишеш. У нас вони повинні бути в електронному вигляді. Ми не будемо на кордоні виправляти і вносити паперові сертифікати в електронний вигляд. Ми просто не будемо таку продукцію впускати », – сказав глава Россільгоспнагляду.

Російські ЗМІ неодноразово писали про те, що закриття поставок сухого молока з Білорусі вигідно російській сушильній галузі, у якій накопичилися великі складські запаси. На користь цієї версії говорить і те, що обмеження Росія ввела лише на білоруську сировину – до зробленим з нього ж готових продуктів претензії і обмеження, як і раніше, бувають точкові.

1 березня Олександр Лукашенко доручив розібратися з проблемними питаннями поставок білоруського молока до Росії. А вже на наступний день президент назвав ситуацію з білоруським молоком «нахабним політичним інструментом».

tut.by

Останні новини: