В ЄС прийнято керівні рекомендації щодо використання сиру як сировини

Європейський Союз схвалює “Рекомендації EDA щодо сиру як сировини для переробки” та “Рекомендації із забезпечення правильних практик виробництва із використанням сиру як сировини”, випущеними ассоціацією ASSIFONTE.

“Рекомендації EDA щодо сиру як сировини для переробки” є стислим і найсучаснішим збірником з вимог щодо високої безпечності та якості сиру як сировини в переробній промисловості. Рекомендації та вказівки містяться також в “Рекомендаціях із забезпечення правильних практик виробництва із використанням сиру як сировини” ASSIFONTE, які є найкращим практичним посібником для промисловості, де сир є сировиною.

“Обидва документи, які будуть перекладені на всі 23 офіційні мови ЄС, підкреслюють глобальне лідерство сирварної та сиропереробної промисловості ЄС, коли йдеться про безпечність та якість”, – заявив Олександр Антон, генеральний секретар EDA та ASSIFONTE.

“Постійний Комітет по харчовим ланцюгам Комісії ЄС одностайно схвалив “Рекомендації EDA щодо сиру як сировини для переробки” та “Рекомендації із забезпечення правильних практик виробництва із використанням сиру як сировини” на своєму останньому засіданні. Іншими словами, Європейська Комісія та держави-члени схвалили цей важливий крок для забезпечення безпечності продуктів харчування, захисту прав споживачів та якості продуктів у всьому Європейському Союзі. “Це є плодом більш ніж десяти років зосередженої роботи від сильних експертів EDA та ASSIFONTE. Я хотів би особливо виділити роботу Клауса Хеггама з Датської молочної ради, який дійсно був залучений в роботу над проектом із самого початку. Це також є результатом виконання зобов’язань за цим проектом секретаріатом EDA та ASSIFONTE”, – сказав голова ассоціації Людвіг Рупп.

Ці два документи будуть опубліковані найближчим часом на сайті офіційної Платформи ЄС з підтримки заходів гігієни харчування

ASSIFONTE

Останні новини: