Оригінальна логіка українських сироварів

Українські сировари давно скаржаться на слабкий попит на свою продукцію, але при цьому найбільші з них не мають наміру стимулювати його зниженням цін навіть після початку Посту. Деякі навіть планують їх збільшити. – ІНФАГРО

Правильно це чи ні, сказати важко, але в супермаркетах мало не половина сирів виставлена ​​з акційними знижками – 20%, а то й  – 30%. То чи не простіше трохи  знизити загальну ціну?

Не всі бачать вихід в акційному розпродажі, тому, залежно від категорії виробника, діапазон цін на ринку дуже широкий. Дистриб’юторам напівтверді сири типу «Російський» в крупному опті віддають в основному по 130-150 грн/кг. У той же час і на полицях супермаркетів можна знайти той же “Російський” по 150 грн/кг.

Щодо зовнішньої торгівлі, то виглядає так, що українські експортери сирів не зважають на світові тенденції і ціни також не знижують. Зараз українські традиційні сири продають в СНД в основному по 4100-4400 USD/т. Тобто, український сир пропонується на зовнішні ринки дорожче, ніж європейські Гауда / Едам приблизно на тисячу доларів. Навряд чи можна говорити про завоювання нових ринків з таким підходом. Тому експорт твердих сирів в минулому місяці склав лише 223 т, а їх імпорт 370 т. Крім того, в країну було завезено близько 300 т білих сирів і 160 т плавлених.

ІНФАГРО

 

Останні новини: