Білорусь і Грузія обговорюють можливості альтернативних маршрутів для поставок продукції

Білорусь і Грузія опрацьовують альтернативні маршрути для поставок продукції. Про це 4 лютого повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Білорусі в Грузії Михаїл Мятліков.

“Основний транспортний коридор, по якому сьогодні доставляються продукти як з Білорусі до Грузії, так і з Грузії в Білорусь – це Військово-Грузинська дорога, перевал через Кавказький хребет. На жаль, погодні умови, особливо в зимовий період, такі, що постійно відбувається сходження лавин і автомобілі змушені простоювати. Перше завдання, яке ми сьогодні ставимо, – це пошук альтернативних варіантів доставки продукції, особливо продуктів харчування, що швидко псуються. Один з варіантів – залізницею до Одеси, а потім до порту Поті або порту Батумі. Транспортним комісіям Грузії і Білорусі з підключенням України необхідно вирішувати питання тарифів “, – сказав Михаїл  Мятліков. Він зазначив, що кількість білоруських товарів на грузинському ринку зростає: “За останній рік ми наростили кількість товарних позицій. У Грузії представлена ​​білоруська косметика, побутова хімія. Сьогодні кожен п’ятий пакет молока, виробленого в Грузії, виробляється з сухого знежиреного білоруського молока.”

“Белсолод” поставляє велику кількість солоду для виробництва пива в Грузії”, – додав посол. Він також пояснив, що для створення торгового дому Білорусі в Грузії потрібно напрацювати певні обсяги поставок. “Темпи непогані, наша продукція завойовує місця на полицях грузинських торгових мереж, але необхідно наростити певні обсяги, щоб відкрити оптово-логістичний центр. Потрібна і відповідна реклама”, – підкреслив Михаїл Мятліков. За його словами, проведення Днів культури Білорусі в Грузії також посприяло зростанню інтересу до білоруських товарів.

belta.by

Останні новини: