Брат Ілона Маска запускає в школах США програму для “фермерів майбутнього”

Кімбал Маск – брат відомого винахідника і підприємця Ілона Маска – вирішив запустити в школах США спеціальну програму для “фермерів майбутнього”. Про це пише Business Insider.

Так, некомерційна організація Кімбал Маска Big Green збирається побудувати в сотнях американських шкіл навчальні міні-городи, за допомогою яких старшокласники зможуть створити власний невеличкий “фермерський бізнес”. Зокрема, школярі зможуть вирощувати овочі, а потім продавати їх на ринку або поставляти місцевим ресторанам. Очікується, що кожен такий початківець “фермер” зможе заробити близько $ 400 на рік.

Маск розраховує, що його новаторський проект допоможе виростити нове покоління фермерів, а також буде сприяти тому, що діти переключаться з фастфуду на корисні продукти.

“Сьогодні діти повністю ізольовані від справжньої їжі. Промислова їжа, яку ми виробляємо, є висококалорійною, з низьким вмістом поживних речовин, не має гарного смаку і постачається через тисячі кілометрів. І ми провокуємо виникнення серйозних проблем ожиріння і діабету. У деяких громадах з низьким доходом майже 40% дітей потрапляють в дитячий сад з ожирінням. Це просто неприпустимо. І це не те, що вони зробили з собою – це те, що ми зробили з ними “, – зазначає Маск.

Очікується, що Big Green в квітні обладнає міні-городи в 100 школах в Детройті. На цей проект спонсори вже виділили $ 5 млн. До кінця 2020 року ще по 100 городів повинні з’явитися в школах чотирьох штатів США: в Колорадо, Кентуккі, Каліфорнії і Техасі.

В цілому на навчання школярів базовим навичкам фермерства та підприємництва Big Green має намір витратити $ 25 млн.

Варто відзначити, що Кімбал Маск займається зазначеним проектом вже не один рік. Так, в 2011 році він запустив програму Learning Gardens в 300 американських школах і дитсадках. За допомогою міні-ферм він хоче викликати у дітей інтерес до здорового харчування.

Компанія Кімбал Маска Square Roots, в свою чергу, розробляє контейнерні вертикальні ферми для вирощування овочів. У майбутньому вони повинні з’явитися в більшості великих міст США. Кожен контейнер щотижня виробляє 22,6 кг листових овочів, витрачаючи при цьому тільки 30 літрів води щодня.

Крім того, Кімбал Маск управляє фермерським акселератором, де відбувається підготовка майбутніх підприємців-власників ферм. Таким чином, шкільна програма може стати одним з етапів підготовки таких фахівців.

bykvu.com

Фото Business Insider

Останні новини: