Болгарія: штраф 1% річного прибутку за протизаконне вживання терміну “сир”

white-cheese724

Три болгарські компанії оштрафовано за те, що на етикетці вироблених ними сирів не було вказано, що при їх виробництві було використано немолочні жири.

Компанії Raftis Milk (розташована у Слівені), Sirma Prista (Руса) та Cheh-Yosif Novosad (Соколово) оштрафовано на 1% від прибутку, отриманого ними у 2016 фіскальному році (штрафи USD20800, USD23300 та USD200000 відповідно).

За висновками Болгарської Комісії по захисту конкуренції (СРС), компанії незаконно давали своїм продуктам, виготовленим з використанням немолочного жиру, назву “сир з коров’ячого молока”.

Немолочний жир може використовуватися для випуску імітаційних продуктів, але це повинно вказуватися на етикетці, і такі продукти не можуть бути віднесені до молочних. Визначаючи санкції щодо компаній, Комісія брала до уваги те, як довго продовжувалося порушення, а також вузьку географію поширення продукції та економічний стан підприємств.

Згідно положень статті 24 Ordinance, немолочний жир заборонено використовувати при виробництві молочних продуктів. Імітаційні продукти, для виробництва яких використовується молоко, не мають права містити у назві слово “сир”. За законом імітаційними називають продукти, у яких молочні інгредієнти частково або повністю заміщуються замінниками, наприклад, жирами немолочного походження.

ІНФАГРО за матеріалом Dairy Reporter

Останні новини: