Україна: сільгосппідприємства збільшують виробництво молока

bigfarm724

На тлі загального скорочення виробництва молока, сільгосппідприємства України показують приріст +0,9%. Позитивні зміни особливо помітні в останні місяці – ІНФАГРО

За офіційними даними, виробництво молока в Україні за період січень-липень скоротилося на 0,9% відносно цього ж періоду минулого року і склало 6 млн 143 тис тонн. Зниження відбувається із-за скорочення виробництва молока в господарствах населення, а сільгоспвиробники, навпаки, показують приріст (+ 0,9%).

Особливо показовими є позитивні цифри приросту виробництва молока сільгоспвиробників в останні місяці: у червні + 3,1% до червня 2016 року, в липні + 2,1% до липня 2016 року. На таку динаміку однозначно впливає цінова кон’юнктура ринку: ціна сирого молока на 40% вище минулого року. Це дозволяє фермерам отримувати прибуток і в літній період.

За даними Держстату, кількість корів в Україні знижується набагато швидше, ніж відбувається скорочення виробництва молока. На перше серпня в країні налічувалося 2 млн 134 голів, що на 2,3% нижче аналогічної дати минулого року. Особливо дивує падіння поголів’я в категорії сільгоспвиробників (-4,4%), де спостерігається зростання виробництва молока. За результатами року офіційні дані напевно зафіксують збільшення продуктивності корів.

ІНФАГРО

Останні новини: