Ольга Трофімцева: “Скасування молока другого сорту допоможе з сировиною українським переробникам”

image

Скасування молока другого сорту в Україні допоможе місцевим переробникам, які відчувають дефіцит молока сорту екстра. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, відповідаючи на питання кореспондента agriculture.by.

“З 2018 року біля нас не буде молока «другого гатунку» як це називається українською. Я вважаю це рішення правильним, тому що на сьогоднішній день у нас дуже мало молока сорту екстра. Майже всі молокопереробні компанії в Україні скаржаться на брак якісної сировини для виробництва сирів, масла. Моя особиста думка, що це радянський артефакт – коли бабусі тримали по одній корові в підсобних господарствах. Майбутнього це не має і вже зараз йде в минуле, а прийняте рішення [про скасування молока другого сорту] цей процес тільки прискорить”.

Представник аграрного відомства України зазначила, що вважає перспективною співпрацю з Білоруссю в молочному секторі. “За останні роки у нас зменшилося поголів’я великої рогатої худоби і, відповідно, менше стало вироблятися молока. Зараз у нас трохи дефіцитна ситуація на ринку. І уряд, і бізнес зацікавлені в тому, щоб знову виходити на великі обсяги виробництва. Тому ми можемо тільки привітати білоруських партнерів, якщо вони будуть в Україні в цьому напрямку з нами працювати” – зазначила Ольга Троофімцева.

Під час засідання українсько-білоруської робочої групи, яке проходить сьогодні в Мінсільгосппроді, також будуть обговорюватися питання співробітництва в торгівлі, аграрному машинобудуванні, селекції, рослинництві.

agriculture.by

Останні новини: