У 2017 році світове виробництво молока зросте на 1,4%

worldmap
Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації (FAО), у 2017 році очікується збільшення світового виробництва молока на 1,4%. У цей же період  обсяг світової торгівлі молочними продуктами зросте на 1%.

Основна частина цього зростання буде відбуватися за рахунок країн Азії та ряду країн Близького Сходу. Проте частка цих регіонів у світовому ринку невелика, тому це навряд чи матиме значний вплив на світові ціни.

Виробництво молока в Індії, як очікується, цього року збільшиться на 3,9%, або 6,3 млн. т, до 166,6 млн. т.

Зростання виробництва молока відбуватиметься в Азії та Америці, стагнація – в Європі та Африці, а спад – в Океанії.

Виробництво молока в США, третьому за величиною світовому експортері, як очікується. збільшиться на 2%, у той час як у ЄС зростання буде помірним. Загальне зростання молочного експорту буде трохи стримуватися Океанією.

Протягом сезону 2016/2017 виробництво молока в Новій Зеландії впало, і очікується, що нестача реінвестування стримуватиме виробництво протягом сезону 2017/2018. Загалом очікується, що обсяги поставок з основних експортуючих регіонів зростуть приблизно на 0,6%. Це еквівалентно майже 1,6 млрд. літрів молока.

Тому зростаючий попит на імпорт молокопродуктів буде важливим для підтримання ринкового балансу в 2017 році. Очікується, що і Китай, і Австралія імпортуватимуть більше після другого року спаду внутрішнього виробництва молока. Росія, Мексика та Філіппіни також прогнозують збільшення своїх запитів щодо молочного імпорту.

Однак торгівля різними категоріями молочних продуктів відзначатиметься різними тенденціями. Хоча очікується, що експорт сухого незбираного молока зменшиться, експорт сухого знежиреного молока, масла та сиру зросте.

За прогнозами, обсяги торгівлі сухим знежиреним молоком буде відновлено, якщо ЄС почне спрямовувати вироблений продукт скоріше на експорт, ніж на інтервенції, тоді як торгівля маслом та сиром, за прогнозами, буде стійко зростати, спираючись на твердий попит.

ІНФАГРО за матеріалом agriland.ie

Останні новини: