ІНФАГРО: дешевими молокопродукти в Україні вже не будуть

image

Пожвавлення світових ринків і зниження пропозиції молока в Україні в другій половині літа посприяли формуванню перебільшено оптимістичних настроїв виробників і торговців молокопродуктами. – ІНФАГРО.

Вони вирішили швидко і відчутно збільшити ціни мало не на всю продукцію. Але, здається, перестаралися. І світовий ринок ще не настільки зміцнів, і українські споживачі поки не готові до різкого подорожчання.

З цієї причини до кінця червня ринковий ажіотаж дещо затих. По ряду товарів цінове зростання припинилося, а деякі продукти навіть трохи впали в ціні. Проте, дешевими молокопродукти в Україні вже не будуть, процес зростання цін на сировину вже пішов і його не зупинити. Можливо, на ринках деяких молокопродуктів і будуть періоди певної цінової стабілізації, але з часом вони все одно зміняться відновленням зростання ціни.

Багато хто із західних аналітиків запевняє, що ще немає чіткої тенденції до зростання світових цін, і що ринок буде помітно зростати лише в 2017 році. Але ІНФАГРО такий песимізм не зовсім поділяє. У всякому разі, українські молокопродукти в середньостроковій перспективі будуть дорожчати. З одного боку, виробництво молока знижується, і молоко буде дорогим, з іншого боку – на пострадянському просторі, куди поки що здійснюється левова частка українського експорту молочних і молоковмісних продуктів, ринкова ситуація дещо відрізняється від глобальної світової.

ІНФАГРО

Останні новини: