Молдова не буде продовжувати торгові обмеження для України у 2017 році

moldova-kalmykМолдова залишить в силі торгові обмеження щодо України, які передбачають квотування поставок молочної і м’ясної продукції, а також підвищені мита на імпорт, до кінця 2016 року і не буде їх продовжувати.

Про це заявив міністр економіки Молдови Октавіан Калмик на прес-конференції в Києві.

«Товарообіг між Україною і Молдовою знизився в рази. Зокрема, наш експорт впав до 40 млн дол. У той же час, наш імпорт з України – в межах 600 млн дол. Молдова ввела обмеження в торгівлі, які будуть тимчасовими. На минулій зустрічі ми домовилися, що це обмеження буде діяти до кінця року і не буде продовжене в подальшому », – сказав він.

Міністр зазначив, що Молдова виступає за гармонійний розвиток економічних відносин з Україною і налаштована усувати бар’єри у взаємній торгівлі.

Нагадаємо, уряд Молдови з 27 квітня ввів квоти на поставку молочної і м’ясної продукції українського виробництва, а також встановив мита на імпорт, який буде перевищувати встановлені квоти, щоб захистити менш конкурентоспроможного внутрішнього виробника. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у відповідь заявило, що вважає такі дії порушенням норм СОТ та Угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Україна ввела ряд заходів у відповідь.

forbes.net.ua

Останні новини: