США починають нарощувати молочний експорт

imageДані, опубліковані минулого тижня Радою з молочного експорту США (USDEC) свідчать, що експорт молокопродуктів у травні досяг 11-місячного максимуму.    

Загальний обсяг експорту вершкового масла, сиру, сухого молока і сироватки на травень 2016 року склав 157909 т. Це на 1% більше, ніж обсяги квітня, але все ще на 10% менше обсягів експорту в травні 2015 року. Майже чверть загального обсягу молочного експорту з США – це експорт в Китай.

“Загальний обсяг експорту молочної сироватки склав 42378 т, найвищий показник з травня минулого року. Зріс і експорт в Китай – також до найвищого показника з травня 2015 року,” йдеться в огляді молочного ринку, представленому USDEC.

Обсяги експорту концентрату сироваткового білку (WPC) “були майже рекордними два місяці поспіль, в результаті чого експортні поставки у порівнянні з цим же періодом минулого року склали 103029 т, більше, ніж будь-коли”.

Згідно з даними USDEC, експорт СНМ досяг рівнів, які не спостерігалися протягом майже двох десятиліть, при цьому більшість поставок йшла до найближчого південного сусіда – Мексики. “Дані експортної торгівлі показують значне збільшення експорту СНМ. Експортери США продали 9198 т, найбільший показник за більш ніж 17 років, і більший, ніж в три рази обсяг, ніж той, що був у минулому році. Вже другий місяць поспіль більше 70% продажів СНМ йде у Мексику”.

Хоча в цілому експорт активізувався, експорт сиру і масла залишається дуже слабким. Експорт сиру в травні склав 23909 т, зниження на 19% відносно такого ж періоду в 2015 році.

В цілому, на експорт пішло 13,7% від загального обсягу молока, виробленого у травні.

farmersjournal.ie

Останні новини: