Мінекономрозвитку України про адміністративне регулювання цін на харчові продукти


mineconom-260Мінекономрозвитку України повідомляє про обговорення адміністративного регулювання цін на харчові продукти і свої пропозиції.

Після обговорення на круглому столі питання адміністративного регулювання цін на харчові продукти з бізнесом та бізнес-асоціаціями, юристами, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною регуляторною службою України,Держпродспоживслужбою та Антимонопольним комітетом України Мінекономрозвитку пропонує зміни до постанови №1548 від 25 грудня 1996 р.

Зміни розроблені в рамках реформи дерегуляції, з метою створення сприятливого бізнес-клімату і розвитку українського малого та середнього бізнесу.

На даний момент адміністративне регулювання цін не виконує свої функції, а навіть навпаки. Дослідження показують, що ціни на продукти, які штучно регулюються, ростуть на 20% швидше, ніж відпущені ціни.

Мінекономрозвитку повідомляє, що має на меті усунути надмірне втручання держави в економіку та дебюрократизувати сферу ціноутворення, щоб український бізнес міг розвиватися в умовах здорової конкуренції.

“Ціни на продовольчі товари мусять формуватися ринком. Завдання держави – залучити більше гравців на ринок і забезпечити рівні умови”, – коментує заступник Міністра Максим Нефьодов.

Пояснювальну записку до постанови можна почитати тут: http://bit.ly/28Sen7R

З повною презентацією Директора департаменту підприємництва Володимира Семеніхіна можна ознайомитися тут: http://bit.ly/29jQ4dJ

Проект змін до постанови 1548 розміщений на сайті Мінекономрозвитку для обговорення bit.ly/Law1548

ІНФАГРО за матеріалами Мінекономрозвитку України

Останні новини: