Профільні галузеві об’єднання звернулися з листом до міністра Кутового

butter-driedmilk13 червня очільники професійних об’єднань молочної галузі України звернулися до Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з листом, де пропонується запровадити інтервенційні закупівлі.

В листі зокрема зазначено: “Станом на тепер закупівельна ціна сирого молока ґатунку екстра на ринку становить 18 євроцентів, при собівартості виробництва в найефективніших господарствах 20 євроцентів. Через це дійне поголів’я за минулий рік скоротилося на 8%, а виробництво молока — на 4%. Крім того, за прогнозом Міжнародної продовольчої організації ФАО, через низьку споживчу спроможність внутрішнього ринку та недостатні обсяги експорту, цьогоріч у сезон “високого молока” на ринку утвориться надлишок молока об’ємом 500 тисяч тонн»  — йдеться у звернені.

За таких умов обсяги переробки молока до кінця року знизяться на 8 %, надходження молока на переробку від господарств населення впаде на 20-22%, знизиться виробництво сирів на 13%, масла — на 9%, сухого молока — на 7% і продукції з незбираного молока — на 5 %. Все це супроводжуватиметься падінням експорту всіх видів молочних продуктів на 400 тис. тонн в молочному еквіваленті.”

“Від імені усієї молочної галузі просимо Вас, шановний пане Міністр, ініціювати інтервенційні закупівлі сухого молока та масла Аграрним Фондом аби стабілізувати закупівельну ціну нв сире молоко та врятувати галузь”.

Лист підписали В.О. Третьякова – гендиректор АВМ, В.М. Бондаренко – голова Правління “Укрмолоко”, В.П. Чагаровський – голова Ради директорів Спілки молочних підприємств України, І.І. Бартковський – президент асоціації “Морозиво і заморожені продукти” та Т.М. Нагайцева – гендиректор Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції “Укрконсервмолоко”.

ІНФАГРО

 

Останні новини: