Комісія ЄАЕС затвердила програму розробки міждержавних стандартів

moloko-stakan

Колегія Євразійської економічної комісії затвердила програму з розробки міждержавних стандартів, в результаті застосування яких на добровільних засадах забезпечується дотримання вимог технічного регламенту ЄАЕС “Про безпечність молока і молочної продукції”, – БЕЛТА.

Затверджено також програму з розробки міждержавних стандартів, що містять правила і методи досліджень (випробувань) і вимірювань, в тому числі правила відбору зразків, необхідні для застосування та виконання вимог даного техрегламенту і здійснення оцінки відповідності об’єктів технічного регулювання.

Програмою передбачається розробка до 2018 року 81 міждержавного стандарту для техрегламенту союзу по молоку і молочній продукції. Відповідальним розробником 46 міждержавних стандартів є Росія, 28 стандартів – Білорусь, 7 стандартів – Казахстан. Росія, наприклад, відповідає за розробку міждержавних стандартів на молочні консерви, сирні глазуровані сирки, зернений сир, розсольні сири, Білорусь – на молоко і сухе молоко, молочний жир, сухе знежирене молоко, Казахстан – на молочний продукт “Сніжок” і каймак.

belta.by

 

Останні новини: