Торгова мережа будує власний молокозавод

image

Нещодавно велика торгова мережа Walmart повідомила про відкриття власного молокозаводу, який буде виробляти продукцію для продажу у 600 магазинах.

Як повідомляється, переробне підприємство будується у Форт Уейні, штат Індіана, займе площу понад 23 тис. кв. м і дасть місту більше 200 робочих місць. Починаючи з кінця 2017 року продукція буде поставлятися у сотні магазинів Індіани, Іллінойса, Мічігана, Огайо та Кентуккі.

Виключення посередників з ланцюга постачання, як стверджує керівництво компанії, дасть Walmart більший контроль над вартістю продукції і дозволить конкурувати з іншими торговими мережами, такими як Kroger і H-E-B, які вже мають власні молокопереробні заводи.

У Dean Foods, компанії, яка зараз виробляє молочну продукцію для Walmart під власними марками, прокоментували новину, запевнивши, що запуск нового заводу не вплине на результати діяльності компанії та національні бренди. Зі свого боку, Walmart підтвердила, що компанія Dean Foods продовжить постачати молочні продукти до інших магазинів мережі, яких загалом налічується до 5000 (разом з афілійованими мережами).

Незважаючи на заяви, у день повідомлення про наміри Walmart акції Dean Foods на фондовій біржі впали на 12%.

ІНФАГРО за матеріалами reuters.com

 

Останні новини: