Український ринок свинини 2011

Сьогодні ситуація в українському тваринництві досить складна, але ця галузь має величезний потенціал для свого зростання і розвитку – продукти тваринництва завжди будуть користуватися стійким попитом і приносити значний прибуток.

Свинарство в Україні одна з найстаріших галузей сільського господарства, а свинина є традиційним українським продуктом харчування. Після розвалу Радянського Союзу стан галузі значно погіршився, внаслідок чого обсяг виробництва знизився більш ніж вдвічі.

Незважаючи на таку сумну статистику, свинарство в останні роки активно розвивається. У перспективі слід очікувати подальшого збільшення виробництва свинини за рахунок зростання поголів’я в основному в сільськогосподарських підприємствах. Господарства населення також будуть нарощувати чисельність свиней, але більшою мірою для власних потреб.

У той же час Україна є дуже великим ринком збуту продукції виробництва Бразилії та Польщі, і, як і раніше, не експортує свій товар за кордон.

Вашим помічником у прийнятті вірних рішень може статипропонований звіт по дослідженню українського ринку свинини.

Основна тематика, освітлювана в звіті:
• Сировинна база
• Виробництво
• Споживання
• Імпорт
• Експорт
• Цінові тенденції

Дана робота містить 75 рисунків (діаграми, графіки, карти), 35 таблиць і детальний аналіз наведеної в них інформації, а також прогнози подальшого розвитку ринку свинини.

Об’єм 100 сторінок
Ціна договірна

Звертатися:
tel: +380 44 258 2502
e-mail: info@in fagro.com.ua

Коротко про головне

  • З кінця 1990 до початку 2010 поголів’я свиней в Україні скоротилося в 2,4 рази
  • На початку 2011 року кількість свиней e порівнянні з початком 2010 року збільшилася на 6%
  • Станом на 1 січня 2011 Року поголів’я свиней в Україні становило 7,96 млн. голів
  • Очікується, що в кінці 2011 року поголів’я складе 8,16 млн. голів
  • У 2010 році в Україні було реалізовано 862,0 тис. т свиней у живій вазі, а за підсумками 2009 року 715,3 тис. т
  • Частка свинини в загальному обсязі виробництва м’яса в країні зросла з 27% в 2009 році до 31% в 2010
  • Виробництво свинини в 2010 році у всіх категоріях господарств склало 631,2 тис. т, а в 2011 році прогнозується близько 680 тис. т
  • Велика частина виробництва свинини припадає на господарства населення. Вони в 2010 році випустили 375,3 тис. т цієї продукції, що становить 59% загального виробництва
  • Частка свинини в структурі промислового виробництва м’яса в 2010 році склала 15%
  • В Україні намітилася чітка тенденція зниження закупівель свинини за кордоном. У 2009 році в зв’язку з ростом виробництва і девальвацією гривні імпорт скоротився до 179 тис. т. У 2010 році імпорт скоротився на 23% в порівнянні з 2009 роком і склав 108,6 тис. т на суму 200,8 млн. дол. США
  • Основним експортером свинини в Україну є Бразилія
  • Основний компанією – постачальником свинини в Україну є BRF – Brasil Foods S.A. (12,4% від загального імпорту свинини в 2010 році)
  • Основним українським імпортером свинини в 2009 році була компанія “ГЛАТПРОМ”, а в 2010 році ТОВ “Західноукраїнська аграрна компанія”
  • Експорт свинини практично не ведеться, він становить менше 1 тис. т
  • Споживання м’яса в Україні у 2010 році склало 52,0 кг на людину, з яких 17,6 кг припадає на свинину. У 2011 році споживання свинини за прогнозами аналітиків Інфагро становитиме 19,0 кг/чол/рік

Завантажити зміст  pdf_download

Останні новини: